Gulasz z żołądków drobiowych na patelni:-)

Gulasz z żołądków drobiowych na patelni:-)
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Rapa
Smaczny przepis na obiad!!!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierwsze co zrobimy to płuczemy nasze żołądki. Następnie kroimy je i wrzucamy na patelnie. Dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy, paprykę sypaną, sól, lubczyk, pieprz sypany i mąkę. Całość mieszamy i dolewamy trochę oleju. Podłączamy nasz palnik i podsmażamy ok. 15 min.
    Po tym czasie zalewamy rosołem i całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 - 2 godziny. (jak nam bulion wyparuje trzeba go dolać i nie zapominajmy, że trzeba od czasu do czasu przemieszać).
    W między czasie trzeba zetrzeć marchewkę na tarce o dużych oczkach i pokroić cebulę. Po 2 godzinnym okresie duszenia dodajemy marchewkę i cebulę. I czekamy kolejne 20 min. Teraz można finalnie doprawić, czyli do kubka dodać mąki, wody i całość wymieszać. Wlać to do gulaszu. Odczekać kilka minut i nasz gulasz jest już gotowy.

    Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link znajdziecie poniżej:-)

    Życzę smacznego i trzymajcie się zdrowo!!!!

Składniki
Składniki