Gulasz z żołądków drobiowych i grzybów.

Gulasz z żołądków drobiowych i grzybów.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: moniia
Aromatyczne danie pachnące grzybami:)

Składniki

  • żołądki z kurczat 450g
  • grzyby suszone 200g
  • cebula
  • oliwa
  • sól pieprz
  • mąka
  • majeranek

Przygotowanie

  1. Żołądki dokładnie płukamy czyścimy.Grzyby (ja miałam suszone)zalewamy woda i namaczamy ok pół godz.Wyczyszczone żołądki kroimy na drobną kostkę,jak się zagotują odlewamy wodę,zalewamy je wodą w której moczyły się grzyby wraz z nimi.Cebule kroimy w drobna kostkę szklimy ją na patelni(ok 2 łyżki oleju).Dodajemy cebule do gulaszu ,wszystko gotujemy 60min.(aż do miękkości).Gdyby woda się zredukowała dolewamy ok 2 szklanek.Zaciągamy lekko mąką(ale można dodać serek topiony śmietankowy-trójkąt)Dodajemy trochę majeranku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego:))

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 08 stycznia 2016
Uwielbiam <3
moniia 08 stycznia 2016
:)
Futka 10 stycznia 2016
Świetny i bardzo smakowity gulasz :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • żołądki z kurczat 450g
  • grzyby suszone 200g
  • cebula
  • oliwa
  • sól pieprz
  • mąka
  • majeranek
Składniki