...najlepiej smakuje nam z kaszą i kiszonym ogórkiem
Składniki
żołądki drobiowe ok 3/4 kg
1 cebula
1 pęczek natki
sól,pieprz
3 łyżki mąki
Reklama
Przygotowanie
Żołądki dokładnie umyć i pokroić.Wrzucić do garnka z osoloną wodą i gotować ok 40 min.Dodać posiekaną cebulę i natkę.Zrobić zaprawkę ( 1 szkl wody+3 łyżki mąki) i wlać do podrobów.Dusić jeszcze 10 - 15 min.Doprawić solą i pieprzem.
Bardzo lubię i robię podobnie dodaje tylko sporą łyżkę gęstej śmietany do sosu ... szkoda że tylko ja jem... Czytaj całość »
Bardzo lubię i robię podobnie dodaje tylko sporą łyżkę gęstej śmietany do sosu ... szkoda że tylko ja jem je w domu więc nie często goszczą na moim stole ale tez lubię najbardziej z ciemna kaszą i ogórkiem kiszonym ;)
Komentarze do przepisu (6)
Dzięki i pozdrawiam.
*Przejdziesz do wersji klasycznej