Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
...najlepiej smakuje nam z kaszą i kiszonym ogórkiem

Składniki

  • żołądki drobiowe ok 3/4 kg
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki
  • sól,pieprz
  • 3 łyżki mąki

Przygotowanie

  1. Żołądki dokładnie umyć i pokroić.Wrzucić do garnka z osoloną wodą i gotować ok 40 min.Dodać posiekaną cebulę i natkę.Zrobić zaprawkę ( 1 szkl wody+3 łyżki mąki) i wlać do podrobów.Dusić jeszcze 10 - 15 min.Doprawić solą i pieprzem.

  2. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (6)

cytrynkaaa 26 marca 2012
Bardzo lubię i robię podobnie dodaje tylko sporą łyżkę gęstej śmietany do sosu ... szkoda że tylko ja jem... Czytaj całość »
Bardzo lubię i robię podobnie dodaje tylko sporą łyżkę gęstej śmietany do sosu ... szkoda że tylko ja jem je w domu więc nie często goszczą na moim stole ale tez lubię najbardziej z ciemna kaszą i ogórkiem kiszonym ;)
ewulka55 27 marca 2012
megi11 czy aby nie pomyliłaś się w przepisie na zaprawkę - chyba na szklankę wody 3 łyzki maki
MEGI110278 27 marca 2012
Oczywiście,że 1 szkl wody... już poprawiam ;-)
Dzięki i pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • żołądki drobiowe ok 3/4 kg
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki
  • sól,pieprz
  • 3 łyżki mąki
Składniki