Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 1-2 pęczki koperku
  • 1/2 małego kubka kwaśnej śmietany
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • Liść laurowy
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • Vegeta
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i 2 łyżeczki vegety. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy solą i pieprzem i wrzucamy koperek.

Komentarze do przepisu (4)

gosia-stec1 30 sierpnia 2013
JA DODAJĘ JESZCZE PODSMAŻONĄ CEBULKE
foxxy1985 15 stycznia 2014
Wyszedł bardzo smaczny i delikatny.
kalirom 02 kwietnia 2017
Dobre ! czas przygotowania 60 min . w przepisie żołądki gotować dwie godziny !???? ktoś ,coś chce dodać !? :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 1-2 pęczki koperku
  • 1/2 małego kubka kwaśnej śmietany
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • Liść laurowy
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • Vegeta
  • Sól i pieprz
Składniki