Gulasz z żołądków

Gulasz z żołądków
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Pyszny przepis na żołądki :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyszczamy i kroimy w paski, następnie zalewamy wodą, zagotowujemy i wrzucamy kostkę rosołową. Dusimy na wolnym ogniu.

  2. Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki a ogórka w kostkę. Dodajemy warzywa do mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości.

  3. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Pod koniec zagęszczamy gulasz i wlewamy śmietanę stale mieszając. Dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki. Podajemy z makaronem bądź z ryżem.

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

ewuniak2824 24 października 2011
mój mąż uwielbia żołądki w każdej postaci, myślę że twój przepis mu posmakuje, wędruje do ulubionych
Składniki
Składniki