Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z ziemniakami to szybkie i sycące danie obiadowe, które można z powodzeniem przygotować wcześniej. Po podgrzaniu smakuje równie wybornie. To świetna propozycja dla osób zapracowanych i zabieganych. Z powodzeniem można przygotować większą porcję i ją zamrozić. Karkówka gotowana w bulionie i winie rozpływa się w ustach, a dodatek tymianku dodaje przyjemnej ziołowości.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 453
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1600
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1063
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 117
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 95
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 453
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1600
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1063
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 117
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 95
Składniki
Wieprzowinę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój ją w kostkę o boku ok 2-3 cm. Natrzyj mięso ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Ziemniaki i marchewki obierz i pokrój w kawałki o podobnej wielkości co mięso. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
W średnim garnku rozgrzej oliwę. Dodaj wieprzowinę i smaż ją przez 2-3 minuty do zezłocenia. Wyjmij ją i przełóż na talerz, pozostawiając tłuszcz w naczyniu.
Zmniejsz ogień i włóż do garnka: marchewkę, ziemniaki, cebulę, czosnek i liście tymianku. Smaż przez 3 minuty, cały czas mieszając. Dołóż wieprzowinę.
Dodaj bulion, przecier pomidorowy i białe wino. Zamieszaj. Zwiększ ogień i doprowadź do wrzenia. Przykryj garnek i gotuj całość przez ok. 25 minut na średnim ogniu do miękkości warzyw.
Gulasz z ziemniakami dopraw solą i pieprzem. Podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa.