Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z ziemniakami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Papryczki chili oczyść, pokrój w plasterki. Czerwoną paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk potnij na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż mięso i zrumień je, mieszając.
Potem dołóż pozostałe pokrojone warzywa oraz listek laurowy i suszone zioła. Podlej ok. 1/2 szklanki wody. Duś około 20 minut. W tym czasie ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Dodaj do gulaszu. Gotuj razem 10 minut.
Potem dodaj pomidory z puszki. Duś jeszcze 5 minut. Pod koniec gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Udekoruj, np. natką pietruszki.Źródło: Naj