Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z wołowiny na winie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Wołowinę pokrój na kawałki. Cebule pokrój w piórka, papryki w paski, seler naciowy na cząstki. Marchewki pokrój na grubsze plasterki, ogórki w paski.
Mięso obtocz w mące. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Przełóż do garnka. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, przełóż do mięsa. Posyp ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem. Dodaj papryki, marchewki, seler naciowy, liść laurowy i ziele angielskie. Zalej winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotuj pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec gotowania do gulaszu dodaj ogórki konserwowe i przecier pomidorowy. Duś jeszcze ok. 10 minut. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie