Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z winogronami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 184
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 184
Składniki
Schab umyj, osusz, potnij w kostkę, zrumień na oleju. Oprósz solą, pieprzem kajeńskim i mąką. Krótko przesmaż. Mięso podlej bulionem, winem i sokiem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś około 20 minut.
Winogrona opłucz, oderwij od gałązek, potnij na połówki i dodaj do gulaszu ok. 5 minut przed końcem duszenia. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem kajeński. Podawaj np. z makaronem posypanym orzechami laskowymi.Źródło: Naj