Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z soczewicą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Marchewki i cebulę obierz, opłucz, pokrój w dość drobną kosteczkę. Czosnek obierz, posiekaj. Boczek wędzony potnij w kostkę. Na patelni rozgrzej olej.
Wrzuć boczek oraz cebulę. Mieszając od czasu do czasu, smaż, aż boczek się zarumieni, a cebula zeszkli.
Soczewicę przesyp na sitko. Opłucz pod zimnym strumieniem bieżącej wody. Osącz i razem z pokrojoną marchewką dodaj do rondla. Dołóż też pomidory z puszki (razem z zalewą) oraz posiekany czosnek, wymieszaj.
Doprowadź do wrzenia. Wlej gorący bulion. Przypraw solą oraz pieprzem. Do rondla dodaj kiełbasę. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu ok. 30 min.
Natkę pietruszki opłucz, osusz. Kilka listków odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj i dodaj do gulaszu, wymieszaj.
Wyjmij kiełbaskę, pokrój ją w plasterki. Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż plasterki kiełbasy. Udekoruj listkami natki.Źródło: Tina