Gulasz z serduszek z szałwią

Gulasz z serduszek z szałwią
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Szałwia niezwykle wzbogaca i ożywia smak gulaszu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Serduszka pokroiłam na dwa trzy kawałki. Na patelni podsmażyłam pokrojoną w piórka cebulę. Dodałam pokrojone serduszka- podsmażyłam. Dodałam łyżkę mąki, podsmażyłam i zalałam wodą. Dodałam liść, ziele i szałwię, zostawiłam trzy listki do dekoracji.
    Dusiłam około godziny pod przykryciem pod koniec doprawiłam solą i pieprzem.

  2. :D

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (25)

KulinarnaChwila 01 lipca
Pyszności :)
BEATA1978 01 lipca
Bardzo aromatyczny gulasz i jeszcze widzę kluski śląskie. Idealne jedzonko :)
slodkisentyment 01 lipca
Dodatek szałwii musi działać cuda. Wspaniały :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki