Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie dziś nie rosół jak to u każdego, mi zachciało się coś innego. Wyjęłam z zamrażarki pierś z kurczaka brojler miały być schabowe lecz rodzinka wolała gulasz to im przygotowałam wyszedł pyszny, do tego kasza gryczana prażona razem z ryżem.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w dowolną kostkę i obsypać przyprawami oraz dodać olej. Wszystko wymieszać łyżką do połączenia się przypraw z mięsem, odstawić na 15 minut aby przyprawy weszły w mięso.
Na suchą patelnię dodać mięso z całą zawartością, smażyć następnie dodać czosnek granulowany . I smażyć do wyparowania wody z mięsa.
Do garnka z wodą i warzywami przełożyć usmażone mięso, dusić pod przykryciem. Gdy mięso jest już miękkie dodać koper.
Mąkę ze śmietaną i odrobiną wody rozrobić w słoiku aby nie było grudek. Zalać mięso i zagotować do powstania sosu.
Obiad podałam tak jak pisałam wyżej z kaszą gryczaną prażoną z ryżem oraz ogórek kiszony.