Gulasz z pieczarkami i żurawiną

Gulasz z pieczarkami i żurawiną
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Pyszne danie jednogarnkowe z mięsa wieprzowego z dodatkiem ziemniaków i kluseczków

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę doprawić solą,pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.Cebulę ,czosnek, marchew ,pietruszkę selera ,pora pokroić w kostkę.Pieczarki obrać pokroić.

  2. W garnku rozgrzać olej dodać cebulę oraz czosnek smażyć 1 min,dodać pozostałe warzywa doprawić solą pieprzem ,dodać liść laurowy ,ziela angielskie,smażyć 2 min.,dodać mięso smażyć 5 min. ,podlać winem ,całość dusić 5 min.Następnie dodać bulion i gotować 30 min. na wolnym ogniu.

  3. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę ,ugotować oddzielnie a następnie dodać do gotującej się potrawy.,dodać również żurawinę.

  4. Przygotować kluseczki.Mąkę rozrobić z jajkiem i 2 łyżkami wody.zagnieść ciasto,uformować cienki wałeczek i pokroić kluseczki.Dodać do gotującej się potrawy ,gotować 3 min.Dodać przecier pomidorowy doprawić bazylią ,pieprzem całość gotować 1 min.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 05 sierpnia 2019
Smaczny obiadek :-)
marianna1289 05 sierpnia 2019
Dzięki za miłe słowo
Składniki
Składniki