Gulasz z pieczarkami i papryką

Gulasz z pieczarkami i papryką
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: pylda
Do ziemniaków, ryżu, placków ziemniaczanych

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i pokroić na małe kawałki

  2. Pieczarki pokroić w plastry

  3. Paprykę pokroić w dużą kostkę

  4. Cebulę pokroić w paski

  5. W/w składniki wrzucić na rozgrzany olej na patelni, przyprawić i podsmażać do czasu zrumienienia. Zalać wodą i dusić pod przykryciem.

  6. Mąkę wsypać na rozgrzaną patelnię i mieszać do czasu aż zmieni kolor na lekko brązowy, zalać wywarem z gulaszu ( 1 chochelkę) szybko mieszając, przelać wszystko do gulaszu i zagotować.

  7. Smacznego

Składniki
Składniki