Gulasz z pieczarkami i cieciorką

Gulasz z pieczarkami i cieciorką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Angelina1
Szybki, smaczny obiad dla zapracowanych

Składniki

  • 0.5kg mięsa gulaszowego np. wieprzowego
  • 30 dag pieczarek
  • puszka cieciorki ( ciecierzycy)
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek oleju
  • szklanka bulionu
  • łyżeczka majeranku, sól , pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na duże kawałki, oprószyć solą i przeprzem, odstawić na kilka minut. Oprószyćmąką, obsmażyć na oleju.
    Gdy mięso sie zrumieni dodać posiekaną cebulę, czosnek, zeszklić.
    Dodać pokrojone pieczarki. Zalać bulionem. Dodać cieciorkę.
    Dusić ok. 10-15 min. Na koniec można zagęścić mąką. Dodać majeranek.
    Podawać np z kaszą gryczaną.

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 14 marca 2014
Smaczne danie :)
Składniki
  • 0.5kg mięsa gulaszowego np. wieprzowego
  • 30 dag pieczarek
  • puszka cieciorki ( ciecierzycy)
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek oleju
  • szklanka bulionu
  • łyżeczka majeranku, sól , pieprz
Składniki