Gulasz z pieczarkami

Gulasz  z pieczarkami
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
polecam jest pyszny

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso poroić na małe kawałki usuwając białe żyłki i inne tłuste kawałki podsmażać porcjami na rozgrzanym oleju po kilka minut,i przekładać do garnka w którym będziemy gotować gulasz na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę dodać pokrojone pieczarki i wszystko razem smażyć kilka minut a następnie dodać do mięsa,wrzucić pokrojoną w drobne talarki marchewkę zalewamy wszystko 2 litrami wody dodajemy przyprawy i gotujemy aż mięso będzie miekkie.Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i gorącego gulaszu dodać mąkę i dobrze wymieszać,wlać do garnka i zagotować ,doprawić do smaku pieprzem ,magi.Podawać z ziemniakami albo kaszą.Życzę smacznego

Komentarze do przepisu (5)

margo21 25 lutego 2011
właśnie obrałam pieczarki ,a tu taki świetny przepis, dzięki za podpowiedź.
wioluska34 25 lutego 2011
Mam wiekszosc Twoich przepisow.Zawsze wychoda pyszne.Dzieki
anetta73 26 lutego 2011
pyszny gulasz,robie podobny...zawsze wychodzi,pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki