Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z parówkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
W głębokim garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Dodaj drobno posiekany cebulę oraz czosnek. Całość smaż na małym ogniu, aż cebula się zeszkli.
Mieszankę oprósz mąką, dodaj mieloną paprykę i wlej bulion. Oczyszczone warzywa pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do garnka z cebulą i duś do miękkości. W razie potrzeby podlewaj wodą. Gdy warzywa będą miękkie, wlej keczup i wrzuć parówki.
Całość dopraw solą, pieprzem i duś jeszcze przez chwilę. Gotowy gulasz warzywny podawaj np. z pieczywem.Źródło: Na żywo