Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką, pieczarkami i zielonym groszkiem. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 769
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2240
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1469
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 165
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 120
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 769
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2240
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1469
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 165
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać, dokładnie umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę i pieczarki, całość przełożyć do mięsa. Następnie na patelni podsmażyć paprykę. Mięso podlać około połową szklanki wody i dusić około 30-40 min. aż będzie miękkie. Wtedy dorzucić zarumienioną paprykę oraz zielony groszek i przyprawić do smaku. Gulasz wymieszać i dusić jeszcze 10 min.