Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z papryką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Paprykę oczyścić, pociąć na kawałki. Na oleju porcjami smażyć mięso i cebulę, przekładać do rondla. Oprószyć mąką, przesmażyć, zalać bulionem.
Następnie dolać wino, dodać musztardę i koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagotować. Dodać paprykę i tymianek, zmniejszyć płomień. Gulasz doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i tartą gałką muszkatołową. Dusić ok. 30 minut. Następnie dodać śmietanę, wymieszać, podgrzewać jeszcze 5 minut, jeśli trzeba doprawić.Źródło: Twoje Imperium