Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z młodą kapustką"
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 307
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 307
Składniki
Schab umyć, pokroić w plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem, pociąć na dość grube paski, oprószyć solą, pieprzem, papryką, otoczyć w mące, podsmażyć z każdej strony na oleju. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na połowie masła.
Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować. W dużym garnku rozgrzać 2-3 łyżki oleju, podsmażyć kapustę, doprawić, dodać wcześniej podsmażoną cebulę i paski schabu, podlać szklanką wody, dusić pod przykryciem do miękkości, co najmniej godzinę.
Gdy schab zmięknie, kapustę zaciągnąć zasmażką przygotowaną z 2 łyżek masła i 2 łyżek mąki (masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę, wymieszać), posypać posiekanym koperkiem i kminkiem.
Zamiast wody użyj bulionu z kostki albo (lepiej) domowego, a mięso podsmaż na bekonie. Kapusta nabierze wyjątkowego smaku.Źródło: Twoje Imperium