Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z mlekiem kokosowym"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Składniki
Mięso pokrój w paski. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso.
Dodaj dymkę, czosnek, imbir i paprykę. Dopraw solą, pieprzem, chili, kminkiem i cynamonem. Całość podsmaż. Mleko kokosowe, sos sojowy i bulion zagotuj. Przykryj i duś około 1 1/2 godziny.
Mąkę wymieszaj z wodą. Gdy nie będzie grudek wlej ją do gulaszu i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną kolendrą.Źródło: Na żywo