Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z marchewką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę w plastry. W garnku rozgrzej olej, włóż mięso, smaż z każdej strony, aż będzie rumiane, dodaj cebulę, zeszklij.
Do garnka wlej tyle wody, by przykryła mięso. Dodaj estragon, liść laurowy, ziele angielskie, przypraw solą i pieprzem, duś na małym ogniu około 1,5 godziny. Po tym czasie dodaj do sosu pokrojoną marchewkę, gotuj jeszcze 20 minut.
Mąkę wsyp do szklanki, zalej odrobiną zimnej wody, wymieszaj. Dodaj kilka łyżek sosu, wymieszaj. Wlej do garnka, energicznie mieszaj. Zagotuj. Dodaj do sosu natkę pietruszki.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień