Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z kurczakiem, cukinią i pomidorami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 323
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 28
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 323
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 28
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Przygotuj marynatę z miodu, słodkiej papryki, ziół, przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Pierś pokrój w kostkę, połącz z marynatą, odstaw na kilka godzin do lodówki. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Cukinię, cebulę, mango, pomidory pokrój. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i cukinie, smaż 10 minut. Dodaj mango i pomidory, smaż kolejne pięć minut. Do garnka włóż mięso, przypraw solą i pieprzem, wlej wino. Duś 30 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień