Gulasz z kurczaka.

Gulasz z kurczaka.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Danie syte i bardzo smaczne,serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1,20kg mięso gulaszowe z kurczaka
  • 1 marchew,1 łodyga selera naciowego
  • por biała część ,1/2 czerwonej papryki
  • 100g boczniaka
  • puszka czerwonej fasolki
  • 5szt.ziela angielskiego,3 liście laurowe
  • natka pietruszki ,łyżka słodkiej papryki
  • 180ml jogurt naturalny
  • 1,5 łyżki mąki razowej
  • pieprz i sól do smaku
  • ,lyżka masła klarowanego

Przygotowanie

  1. Marchew,seler ,boczniaki i pora drobno pokroić,dać na patelnię z rozgrzaną łyżką masła klarowanego.
    Usmażyć ,dodać pokrojone na mniejsze części mięso,zwiększyć płomień i obsmażyć .
    Podlać wodą tyle by mięso było przykryte, tak około 1,5 litra.
    Dać ziele ,liście ,słodką paprykę i pokrojoną paprykę.

    Gotować do miękkości mięsa.
    Dodać odcedzoną czerwoną fasolkę.
    Osobno roztrzepać mąkę w małej ilości zimnej wody,wlać do mięsa.
    Zabielić jogurtem,wcześniej zahartowanym w odrobinie sosu.
    Jesli nie lubicie z jogurtem można zabielić smietanką lub śmietaną.
    Doprawić do smaku solą ,pieprzem,ja jeszcze daję maggi bo lubimy.


    Smaczneo życzę!

Komentarze do przepisu (14)

Nevermore 04 maja
Pychotka, mniami :)

Tylko dlaczego ten sms taki drogi ;)
Dariusz-D 04 maja
Fajny gulasz , moje smaki :-)
fafiatko 04 maja
Pyszny sos! Robiłam ostatnio podobny ale tutaj smacznie dobrałaś warzywa!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1,20kg mięso gulaszowe z kurczaka
  • 1 marchew,1 łodyga selera naciowego
  • por biała część ,1/2 czerwonej papryki
  • 100g boczniaka
  • puszka czerwonej fasolki
  • 5szt.ziela angielskiego,3 liście laurowe
  • natka pietruszki ,łyżka słodkiej papryki
  • 180ml jogurt naturalny
  • 1,5 łyżki mąki razowej
  • pieprz i sól do smaku
  • ,lyżka masła klarowanego
Składniki