Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z kiełbaskami i warzywami"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 672
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 672
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,30 zł
Obieramy marchew, ziemniaki i cebulę. Kiełbaski lub parówki kroimy pod kątem w 2–3-centymetrowe kawałki, marchew w plastry, cebulę w grube półplastry, a obrane ziemniaki w kostkę.
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy z każdej strony kawałki kiełbasek lub parówek na złoty kolor i przekładamy na talerz. Następnie na oleju smażymy marchew, ziemniaki i cebulę, energicznie mieszając, aby nie przywarły.
Przekładamy do garnka i zalewamy 3/4 litra wody. Dodajemy bulion instant i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu 15–20 minut. Przed końcem dodajemy podrumienione kiełbaski, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Zaprawiamy koncentratem pomidorowym i mąką. Gotujemy jeszcze 2–3 minuty, żeby gulasz zgęstniał.
Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nią porcje tuż przed podaniem.Źródło: Rewia