Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem

Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Prosto i smacznie.

Składniki

  • 400 g karkówki wp
  • 250 g pieczarek
  • 4 łyżki pędów bambusa
  • cebula
  • smalec
  • mąka
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • oliwa z oliwek
  • mielona słodka papryka
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką.

Komentarze do przepisu (1)

Futka 18 grudnia 2014
przesmaczna propozycja :)
Składniki
  • 400 g karkówki wp
  • 250 g pieczarek
  • 4 łyżki pędów bambusa
  • cebula
  • smalec
  • mąka
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • oliwa z oliwek
  • mielona słodka papryka
  • sól i pieprz
Składniki