Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, rozpływające się w ustach, delikatne kawałki karkówki w aromatycznym, niesamowicie czerwonym sosie paprykowym z warzywami to fantastyczny dodatek do placków ziemniaczanych, doskonały z kaszą gryczaną albo z makaronem. Gulasz jest cudownie przyprawiony, ma zrównoważony smak i piękny czerwony kolor.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Kawałki karkówki wymieszać z mieloną, czerwoną papryką, mielonym czosnkiem, solą, pierzem, a następnie obtoczyć przed smażeniem w mące pszennej
Obtoczone w mące i przyprawach kawałki karkówki obsmażyć w szerokim rondlu porcjami, na silnym ogniu, na rumiano - odłożyć.
Na tym samym tłuszczu poddusić wszystkie warzywa: cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę, pora, dodać jabłko i kminek. Następnie włożyć podsmażone mięso, wlać tyle rosołu lub wody, aby tylko przykryć mięso. Przykryć rondel i dusić na małym ogniu do czasu, aż karkówka będzie całkowicie miękka, a sos zgęstnieje. Od czasu do czasu pomieszać. Na końcu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Mam nadzieję że gulasz, jeżeli go wypróbujecie, będzie Wam smakował. Korzystajcie z przepisu i koniecznie ulepszajcie :) Miłego dotowania!