Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z karkówką"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Składniki
Rozgrzej żaroodporne naczynie na dużym ogniu. Wlej olej, dodaj karkówkę, czosnek oraz cebulę i podsmaż, aż mięso się przyrumieni. Wrzuć liść laurowy, tymianek, marchewkę i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i usuń z wierzchu szumowiny. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. na 1,5 godziny.
Ugotuj w dobrze osolonej wodzie groszek i fasolkę (ok. 5 minut). Odcedź. Wyjmij gulasz z piekarnika, usuń liść laurowy i tymianek. Dodaj warzywa, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Czas przygotowania: 2 godziny, dla 4 osóbŹródło: Olivia