Gulasz z kaczki

Gulasz z kaczki
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: amidalla
Lubię gulasze, wszelkiego rodzaju. Z kaczki to było coś innego, eksperyment i udany:) Koniecznie z makaronem i buraczkami:)

Składniki

  • mięso z kaczki, może być z udek lub sama pierś
  • cebula
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • olej, majeranek

Przygotowanie

  1. Mięso z kaczki kroimy w drobne kawałki, doprawiamy wg uznania i smażymy aż stanie się rumiane. Potem dodajemy cebulkę i smażymy jeszcze chwilę, Pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy wodą, lub bulionem.

  2. Na małym ogniu gotujemy aż do zmięknięcia mięsa. Majerankiem doprawiamy pod koniec smażenia. Zagęszczamy mąką, ewentualnie śmietanką.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 10 czerwca 2012
Muszę spróbować bo jestem pewna ,że ten gulasz jest pyszny.Dodatkowo makaronik,buraczki....to co lubię:)
Składniki
  • mięso z kaczki, może być z udek lub sama pierś
  • cebula
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • olej, majeranek
Składniki