Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Gulasz z indyka z warzywami

Składniki

Przygotowanie

  1. Indyka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy łyżką mąki i mieszamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przez 5 minut.

    Zdejmujemy z ognia i na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do miękkości. Do podsmażonej cebuli dodajemy ponownie indyka. Kolejno dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie. Całość zalewamy ciepłą wodą ( wody tylko tyle aby przykryły wszystkie składniki). Dusimy pod przykryciem 15 minut.

    Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy kolejne 15 minut.

    Następnie dodajemy groszek i dusimy do miękkości ok 10 minut.

    W szklance rozrabiamy jedną łyżkę mąki w pół szklance wody. Powoli wlewamy do sosu cały czas mieszając. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem do smaku.

    Gdy sos się zagotuje dodajemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.

Składniki
Składniki