gulasz z indyka z warzywami...

gulasz z indyka z warzywami...
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • mięso gulaszowe z indyka 1 kg
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
  • cebula 2 sztuki
  • ząbki czosnku 6 sztuk
  • przyprawa do kurczaka 1 opakowanie
  • warzywa mrożone z brokułem mieszanka 1 opakowanie
  • woda 1 litr
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • śmietana gęsta 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki

Przygotowanie

  1. na rozgrzanym oleju zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte ząbki czosnku

  2. do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu

  3. śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu

  4. podawać z czym się lubi

Składniki
  • mięso gulaszowe z indyka 1 kg
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
  • cebula 2 sztuki
  • ząbki czosnku 6 sztuk
  • przyprawa do kurczaka 1 opakowanie
  • warzywa mrożone z brokułem mieszanka 1 opakowanie
  • woda 1 litr
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • śmietana gęsta 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
Składniki