Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka z plackami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Mięso oczyść i pociąć w dosć duzą kostkę. Obsmażyć partiami do zrumienienia i przełożyć na bok. Nastepnie przygotować warzywa. Bakłażana, cukinię i paprykę pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę pokroić w piórk. Rozgrzać oliwę, wrzucić bakłażana i obsmażyć na złoto. Przełożyć na talerz, następnie dodać paprykę, cebulę a na końcu cukinię i czosnek. Kiedy mamy już wszystko podzmażone przełożyc wszystko do jednego rondla, dodać pomidory, zioła prowansalskie, kmin i oregano. Doprawić solą, pieprzem i chili. Dusić 50-60 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 5 minut. Wierzch posypać natką.