Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami

Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami.

Składniki

  • 500g fileta z indyka
  • 500g boczniaków
  • 2 marchewki
  • 2 papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • natka pietruszki do posypania

Przygotowanie

  1. Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.

  3. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (3)

Docherro 17 lutego 2019
Pyszny bardzo lubię boczniaki,gulasz w sam raz dla mnie:)
ErJot 18 lutego 2019
Apetyczny pomysł:)
pelen_brzuszek 20 lutego 2019
pysznie to wygląda :)
Składniki
  • 500g fileta z indyka
  • 500g boczniaków
  • 2 marchewki
  • 2 papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • natka pietruszki do posypania
Składniki