Gulasz z indyka i dyni

Gulasz z indyka i dyni
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
drogie
avatar Autor: Kardamonovy
Gulasz z indyka i dyni

Składniki

  • 600 g piersi z indyka
  • 400 g dyni (waga po obraniu)
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • szczypta suszonego jalapeno (opcjonalnie)
  • szczypta cynamonu
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki, smażymy na średnim ogniu około 2 minuty. Dodajemy do tego pokrojony w średnią kostkę filet, rumienimy. Do indyka i warzyw dosypujemy słodka paprykę, kolendrę, imbir i cynamon, wszystko smażymy 30 sekund. Całość zalewamy woda i pomidorami z puszki, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, gotujemy 10 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w średnia kostkę dynię, gotujemy do jej miękkości (u mnie trwało to około 3 minuty). Przed podaniem gulasz posypujemy suszonym jalapeno.

Komentarze do przepisu (15)

Bellapi 17 listopada 2017
Szybko i do tego smacznie :)
Nevermore 17 listopada 2017
Ty już chyba wiesz, że ja to biorę hehe.
Jest mięcho dla lwa i dynia, więc mruuuuuczę z radości ;)
GREGORHSPEED 17 listopada 2017
Monia, ależ apetytu mi narobiłaś :P a ja też coś z dynią robię...co wyjdzie, to będzie :P
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600 g piersi z indyka
  • 400 g dyni (waga po obraniu)
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • szczypta suszonego jalapeno (opcjonalnie)
  • szczypta cynamonu
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
Składniki