Gulasz z indyka

Gulasz z indyka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Oterd
Wspaniały gulasz z delikatnym mięsem z indyka.

Składniki

  • 800 gram mięsa z indyka
  • 2 małe cebule
  • 2 papryki
  • 4 pomidory lub 1 puszka
  • 300 ml bulionu
  • Sól
  • Przyprawa do gyrosa
  • Słodka papryka
  • Smalec

Przygotowanie

  1. 1. 800gram mięsa z "indyka na gulasz" doprawiamy (sól, przyprawa do gyrosa, słodka papryka wedle uznania i lub ulubione przyprawy)
    2. Kroimy wedle uznania 2 małe cebule. Przygotowujemy,kroimy dwie papryki.
    3. Roztapiamy smalczyk na patelni. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso lekko przesmażamy całość.
    4. Dodajemy około 300 ml bulionu, dusimy pod przykryciem przez 15 minut
    5. Dodajemy zblendowane pomidory (1puszka) Mieszamy.
    6. Dodajemy paprykę pozostawiany na małym ogniu 15-20minut.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 18 listopada 2021
Pyszności :)
Składniki
  • 800 gram mięsa z indyka
  • 2 małe cebule
  • 2 papryki
  • 4 pomidory lub 1 puszka
  • 300 ml bulionu
  • Sól
  • Przyprawa do gyrosa
  • Słodka papryka
  • Smalec
Składniki