Gulasz z indyka

Gulasz z indyka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KatarzynaM
Nie masz pomysłu na weekendowy obiad? Skuś się na pyszny gulasz z indyka :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Filet umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić sosem sojowym, kurkumą, solą i pieprzem oraz oprószyć mąką.

  2. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Chwilę podsmażyć na mocniejszym ogniu, a potem go zmniejszyć.

  3. Do mięsa wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę podsmażyć i podlać wodą. Dusić aż mięso i warzywa będą miękkie.

  4. Podawać na przykład z ziemniakami i surówka z marchewki i jabłka :)

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Futka 16 lutego 2017
Pyszny gulasz :)
Składniki
Składniki