Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z grzybami"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6510
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1163
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6510
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1163
Składniki
Paprykę umyć, starannie oczyścić, pokroić na małe kawałki. Mięso umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem. Pokroić na dość dużą kostkę. Oprószyć przyprawami i mąką. Mieszając, obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym tłuszczu. Skropić lekko wodą.
Do mięsa dodać liście laurowe, pokrojoną paprykę i ziarna ziela angielskiego. Dusić do miękkości. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki, jeśli są małe, na połówki. Posolić, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa pod koniec duszenia.
Łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną, wlać do mięsa. Gdy będzie już miękkie, zagotować. Dodać wino i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Podawać z kluseczkami oraz surówką z kwaszonej kapusty.Źródło: Twoje Imperium