Gulasz z groszkiem

Gulasz z groszkiem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się.

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • 4 łyżki ketchup pikantnego
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Sól
  • 1 łyżeczka papryki ostrej

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
    2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i dodaję do cebuli. Doprawiam papryką ostrą oraz solą. Gdy mięso zmieni kolor na brązowy podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

  2. 3. Marchewki obieram, kroje w słupki dodaję do mięsa.
    4. Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki i również dodaję do mięsa.
    5. Następnie dodaję groszek konserwowy odlany z zalewy, przecier pomidorowy i ketchup, chwilkę gotuję do chwili połączenia składników.

  3. 6. Podaję z ziemniakami.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

AnetaJR 09 grudnia 2021
Zjadłabym, apetyczne danie :)
Docherro 10 grudnia 2021
Pycha...
ErJot 12 grudnia 2021
Pięknie kolorowo się prezentuje i pewnie rewelacyjnie smakuje:)
Składniki
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • 4 łyżki ketchup pikantnego
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Sól
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
Składniki