Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z fasolą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 735
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 735
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ćwiartki z kurczaka umyj, osusz i oddziel od kości. Mięso pokrój w grubą kostkę, zalej je sosem sojowo-grzybowym i maggi. Odstaw na 15 minut.
Po tym czasie mięso podsmaż w rondlu na rozgrzanym oleju. Cebulę i paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Wrzuć do smażącego się mięsa. Dalej smaż, od czasu do czasu mieszając. Dodaj pozostałe przyprawy, podlej wodą i duś około 10 minut. Na koniec wsyp koperek, pietruszkę i dodaj fasolę odsączoną z zalewy. Jeśli trzeba, jeszcze przypraw. Mąkę rozrób z niewielką ilością wody, zagęść nią sos. Zagotuj. Podawaj z ugotowanym makaronem.
Porcje 8, 80 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380 kcal
<strong>Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>Źródło: Takie jest życie