Gulasz z dyni i batatów

Gulasz z dyni i batatów
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Takie połączenie daje wyborny smak.

Składniki

  • Filet drobiowy 70 dag
  • Bataty 2 średnie
  • Dynia ½ kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Bulion warzywny 2 szklanki
  • ½ szklanki soku pomidorowego
  • Ziele angielskie 5 ziarenek
  • Śmietanka 30% ½ szklanki
  • Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić w kostkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i wymieszać. Dynię, bataty oczyścić, pokroić w kostkę(średniej wielkości) i wymieszać z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Bulion podgrzać z sokiem pomidorowym Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i zarumienić mięso. Dodać posiekaną cebulę, dynię i bataty. Oprószyć solą i pieprzem, zalać bulionem i dusić na małym ogniu przez 30 minut, na sam koniec podprawić śmietanką.

Składniki
  • Filet drobiowy 70 dag
  • Bataty 2 średnie
  • Dynia ½ kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Bulion warzywny 2 szklanki
  • ½ szklanki soku pomidorowego
  • Ziele angielskie 5 ziarenek
  • Śmietanka 30% ½ szklanki
  • Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Składniki