Gulasz z drobiowych serduszek

Gulasz z drobiowych serduszek
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: dagita
Pierwszy raz robiłam gulasz z czegoś innego niż wieprzowina. Polecam!

Składniki

  • 600 g drobiowych serduszek
  • 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta papryki ostrej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka wody
  • sól, pieprz, olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Serca umyj, przekrój na pół i każde wyczyść. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na głębokiej patelni, przełóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż serca, aż będą lekko rumiane. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek oraz majeranek i oprósz mąką. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż 2-3 minuty. Wlej wodę, dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. godziny. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i groszek z marchewką. Wszystko zagotuj i duś jeszcze ok. 30 minut aż serduszka będą miękkie. Na koniec przypraw papryką i ewentualnie solą i pieprzem. Można podawać z kluskami, kaszą czy ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 10 marca 2014
Lubię podroby i często u mnie goszczą.
Ewaaa 10 marca 2014
za serduszkami nie przepadam, ale Twoje bym z chęcią zjadła, wyglądają bardzo apetycznie :)
Konto usunięte 11 marca 2014
Twój gulasz prezentuje się niezwykle smakowicie, do tego z takimi kluskami, poezja smaku.Duży kciuk!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600 g drobiowych serduszek
  • 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta papryki ostrej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka wody
  • sól, pieprz, olej do smażenia
Składniki