Gulasz z boczniaka.

Gulasz z boczniaka.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Lekki i dietetyczny,polecam wypróbować:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka usmażyć na maśle,pod koniec dodać czosnek drobno pokrojony.
    Osobno usmażyć boczniaka pokrojonego w paski,pod koniec dodać pokrojoną paprykę.Zalać bulionem lub wodą,dodać lubczyk i gotować 10min.
    Dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem.Mąkę roztrzepać w odrobinie wody i wlać do gulaszu.Doprawić do smaku papryką,wegetą i pieprzem.
    Na końcu wlać śmietanę wcześniej zahartowaną sosem.
    Zagotować.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

GREGORHSPEED 20 grudnia 2016
Piszę się! Uwielbiam boczniaki <3
bellamozzarella 21 grudnia 2016
Pyyyycha ;-) super pomysł na boczniaka i lubczyk do tego mniammm... ;-)
Futka 21 grudnia 2016
Świetny i bardzo smaczny gulasz <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki