Gulasz wyśmienity

Przepis dnia 2012-11-11
Gulasz wyśmienity
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę(wielkość w/g uznania) .Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni,obsmażyć mięso na złoty kolor,dodać cebulę,pokrojoną w kostkę marchewkę,cienko pokrojonego pora i zalać wszystko wodą(wody ma być tyle,aby przykryć mięso)dusić około 15 minut na małym ogniu,pod przykryciem.

  2. Po tym czasie dodać vegetę,listek,pieprz,paprykę,przeciśnięty czosnek,majeranek i koncentrat pomidorowy.Dusić,aż mięso będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało). Na końcu dodać mąkę rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sos gotując jeszcze około 5 minut.Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Komentarze do przepisu (15)

Maudie 07 listopada 2012
Setny przepis i jak zwykle pyszny:) Pozdrawiam
rosse 07 listopada 2012
Dziękuję Maudie:)Miło,że zauważyłaś,że to już 100-ny przepis,u Ciebie też niebawem sto będzie;) :)
Maudie 07 listopada 2012
:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki