Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy z warzywami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, oprószyć lekko mąką. Dodać przeciśnięty czosnek, wymieszać, odstawić do lodówki.
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchewki pokroić w ukośne plasterki, paprykę w kostkę, ziemniaki również w plasterki. Cebulę pociąć w piórka.
Rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić cebulę, dodać mięso, obsmażyć, mieszając. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. 30 minut.
Następnie dodać warzywa, posypać pieprzem i tymiankiem i dalej dusić do miękkości. Pod koniec, jeśli trzeba, dodać sól.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy oryginalne aromaty, warto do duszenia dodać łyżeczkę mielonego kminu rzymskiego i dwie szczypty mielonego imbiru.Źródło: Twoje Imperium