Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z papryką"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Paprykę starannie oczyścić z gniazd nasiennych i pociąć w kostkę tej wielkości, co papryka. Cebulę pokroić w piórka.
Olej rozgrzać. Wrzucić cebulę, posolić, zeszklić. Dodać wołowinę, przesmażyć, by mięso się ścięło.
Zalać bulionem i winem, dodać sos sojowy oraz ziele angielskie. Dusić ok. 30 minut. Dorzucić paprykę i dusić dalej ok. 20 minut, bez przykrycia, aby sos redukował swoją objętość. Doprawić do smaku.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy gęste, zawiesiste sosy, można go zaciągnąć mąką. Warto też dodać do sosu odrobinę śmietany.Źródło: Twoje Imperium