Gulasz wolowy z kasza

Gulasz wolowy z kasza
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Dariusz-D
Tradycyjny gulasz wołowy z kasza jęczmienną i kiszonymi ogórkami.

Składniki

  • Mieso wolowe ok.50 Dkg. Kasza jeczmienna 60 Gram
  • papryka ostra pol lyzeczki.1 cebula,lyzka koncentratu pomidorowego, majeranek,sol i pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w gruba kostkę i podsmażamy na łyżce gorącego oleju, dodajemy cebule pokrojona w kostkę, smażymy i dodajemy paprykę wędzoną. Zalewamy ok 1/2 litra bulionem (dowolnym) i dusimy do miękkości ok.godziny. Jeśli ktoś lubi dodajemy 3 ząbki czosnku.

  2. Jeśli wołowina będzie miękka, dodajemy łyżkę konc.pomidorowego. Chwile gotujemy az sos zrobi sie gesty.
    Serwujemy z dodatkiem ugotowanej kaszy i ogórkiem kiszonym. Dodatki zresztą dowolne, co kto lubi.

Komentarze do przepisu (12)

KulinarnaChwila 25 listopada 2020
Super:)
Blog_Mydlo_i_Powidlo 01 grudnia 2020
Super pomysł:)
fafiatko 01 grudnia 2020
Pychota! Robiłam wczoraj :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mieso wolowe ok.50 Dkg. Kasza jeczmienna 60 Gram
  • papryka ostra pol lyzeczki.1 cebula,lyzka koncentratu pomidorowego, majeranek,sol i pieprz do smaku.
Składniki