Gulasz wołowy po czesku

Gulasz wołowy po czesku
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Nie można pojechać do naszych sąsiadów kosztować tych pyszności to czeski gulasz zagościł u mnie w domu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obsmażyłam mięso na smalcu na rumiano na dużym ogniu.

  2. Gdy już było prawie dobre dodałam pokrojoną z grubsza cebulę. A gdy ona zaczęła się złocić dodałam zgniecione i posiekane czosnki i przyprawy. Chwile obsmażyłam i zalałam winem. Jeśli nie przykrywa mięsa to można podlać jeszcze wodą. Zmniejszyłam ogień do minimum i przykryłam.
    Teraz można iść obejrzeć Potop albo Doktora Żywago.

  3. Po trzech godzinach lekko przepaliłam mąkę na suchej patelni.
    teraz też można zdjąć łyżką nadmiar tłuszczu ze smażenia. Gotowałam gulasz dzień wcześniej i zdjęłam połowę stężałego tłuszczu.
    Schłodzoną mąkę rozrobiłam z wodą i dodałam do gulaszu.
    Tradycyjnie podaje się z knedlikiem, chili z marynaty i krążkami świeżej cebuli.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (58)

kuchmariola63 23 kwietnia
Gulasz musi być bardzo smaczny, bo wygląda bardzo apetycznie :)
KORAL 23 kwietnia
A, przestań nie rób smaku. Moje ulubione danie w Czechach :)Poczęstujesz ?
Docherro 23 kwietnia
Pyszności ,no to narobiłas mi smaku,już czuję zapach i wspaniały smak:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki