Gulasz wołowy

Gulasz wołowy
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: suri
Prosty i dobry

Przygotowanie

  1. Cebule obrać ,opłukać ,pokrajać w pół krążki.Mięso umyć,pokrajać w paski.Pieczarki obrać ,opłukać ,pokrajać w pół plastry.Ogórki pokrajać w kostkę.Czosnek obrać,posiekać ,rozetrzeć z solą.

  2. Cebule lekko podrumienić na tłuszczu.Dodać mięso ,posypać mąką ,wymieszać i przesmażyć razem z cebulą .Gdy się zrumieni podlać wodą .Woda ma lekko przykryć mięso.Dodać przyprawy ,udusić.

  3. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pieczarki.Z pieczarkami duszę około 20 minut, pod koniec dodać ogórki i przecier i jeszcze chwilę poddusić .Posypać koperkiem

  4. Moja rodzina uwielbia ten gulasz z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty

Komentarze do przepisu (4)

wiola1100 10 lutego 2010
to ci dopiero obiadek pychotka,
Sugarspice 11 lutego 2010
wyglada smakowicie :)
Ania78 20 czerwca 2011
Bardzo pyszny gulasz, zrobiłam go ostatnio z młodymi ziemniaczkami, po prostu niebo w gębie . :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki