Mięso oczyścić z błonek, pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące pszennej. Na patelni rozgrzać masło, wsypać paprykę czerwoną, chwilę smażyć, dodać mięso i podsmażyć do zrumienienia. Następnie dodać kawałki cebuli i czosnku, ziele angielskie i liście laurowe, podlać 500 ml zimnej wody i przykryć. Dusić pod przykryciem ok. 2h do miękkości, w międzyczasie doprawić solą i pieprzem.
Na koniec przygotować sos.
Z patelni wyjąć mięso, ziele angielskie i liście laurowe. Pozostałość przelać do garnuszka i zblendować. Garnek postawić na palniku i zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z zimną wodą. Sos chwilę zagotować i wlać na patelnię. Dodać mięso, wymieszać i ew. jeszcze doprawić.
SMACZNEGO!!!
Komentarze do przepisu (2)
Pyszne jedzonko :)