Gulasz wołowy

Gulasz wołowy
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Przez lata trwałem w stereotypach, nie tylko kulinarnych. W końcu odkryłem kuchnię Fusion, która łączy smaki świata. Pod „lupę” weszło jedno z moich ulubionych dań. Poczytajcie, spróbujcie, skomentujcie.

Składniki

  • 500 g wołowiny z udźca
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g różyczek z kalafiora
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 100 ml czerwonego wina
  • 2 serki topione z papryką (trójkąty)
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka czubrycy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu.

    Wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek i różyczki kalafiora.

    Zalewamy bulionem, dodajemy ketchup, wino i serki.

    Dusimy pod przykryciem przez 120 min, od czasu do czasu mieszając.

    Pod koniec dodajemy majeranek i czubrycę.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 15 października
Pyszotka;)
Futka 15 października
Połączenie doskonałe! Wyborne! <3
Fram 15 października
spox... wpisuje się na listę do testowania ;-)
Składniki
  • 500 g wołowiny z udźca
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g różyczek z kalafiora
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 100 ml czerwonego wina
  • 2 serki topione z papryką (trójkąty)
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka czubrycy
  • sól, pieprz
Składniki